Nyheder

Fernisering d. 2. juni 2018 kl. 12-14

Torben Nielsen
, keramik
Dorthe Friis Christensen, akvarel
Bente R. Andresen, maleri
John Esborg, maleri

Galleri ARTA holder fernisering lørdag d. 2. juni 2018 kl. 12 – 14.

Sommerudstilling i Galleri ARTA22 med ny spændende kunst.

 

Dorthe Friis Christensen

En stor del af sit liv har Dorthe udfordret sig selv kreativt på forskellig måde.

Det begyndte med håndlavede collage-kort, hvor der ud over papir også anvendte andre effekter, såsom f.eks. fjer, læder og tråd. Motiverne er mange, lige fra H.C. Andersens eventyr til høns og blomster. Det førte til collage-billeder og senest akvarellen, som har været den primære udtryksmåde de seneste 15 år.

I arbejdet med akvarellen er det især processen og farvernes samspil, der inspirerer Dorthe. I land- og vandskaber er det vandets bevægelser og dets møde med land og klipper, der undersøges. Når der malers huse eller facader, oplever Dorthe dem som en slags portrætter, som beskueren kan digte videre på. Der males gerne mennesker og blomster. Der er altid en vis grad af uforudsigelighed i akvarelmaleriet, og indimellem er det en fordel at slippe kontrollen og lade farverne flyde og bestemme selv.

Årene er gået fra det mere traditionelle og naturalistiske til det mere abstrakte og eksperimentelle akvarelmaleri.

www.dorthefriiscollage.dk

 

Torben Nielsen 

Leret er min ven og fjende. Værkstedet min legeplads. Leret har været min følgesvend igennem små 40 år. Inspirationen til mine skulpturer kommer i grænselandet, mellem søvn og virkelighed. Udtrykket er alvorligt, morsomt og underfundigt.

Det hele forløses i ovnens varme, enten det er el-ovnen, eller den træfyrede Raku ovn. Det er en konstant kamp om hvem der skal vinde, leret eller mig. Hvem der vinder, – det må beskueren afgøre.

www.ildogsjael.dk

 

Bente R. Andersen

Der har altid været stor bredde i Bente R. Andersens arbejder, da hun i mange år har udtrykt sig i forskellige materialer.  Det er blevet til malerier, tegninger, objekter, og de seneste år har hun især koncentreret sig om det grafiske tryk. Nu er hun så tilbage i maleriet med poetiske, fnuglette blomster – skærmplanter med tydelige spor i den østasiatiske kalligrafi. Det er spinkelt og kraftfuldt på samme tid, sort-hvidt med svage farvenuancer i tynde lag.  Det ser legende let ud, men kig nærmere og se de mange lag og arbejdsprocesser, som er efterladt på billedfladen. Poetisk og kraftfuldt.

På lærred og papir maler/tegner jeg med grafit, akrylmaling, oliekridt og tusch. Det giver forskellig struktur, gennemsigtighed og glans. Jeg bruger ikke nødvendigvis alt på et billede – men det sker. Det er med til at skabe dybde og modsætninger i billederne – poetisk og kraftfuldt.

www.benterandersen.dk

 

Rørvigmaleren John Esborg

Galleriet viser igen John Esborgs milde blide landskaber fra Rørvig og omegn, samt fantasibilleder i stærkere markante udgaver.

 

Øvrige kunstnere udstiller Papirklip, abstrakte akryl malerier, skulpturer o.s.v.

Galleri ARTA22 altid et besøg værd .

 

Næste udstilling, fernisering 7. juli 2018:

Karen Hilden (Vægge · maleri)
Alice Thomsen (1 væg)
Merle Conradi-Larsen
(Vindue · glas)