Nyheder

Fernisering lørdag d. 3. august 2019 kl. 12-14

Birgitte Hansen (serigrafi og kunstprint)
Helge Markussen (sten skulptur)
Niels Thune Højberg (maleri)
Rikke Thorndahl (maleri)

Fernisering 3. august 2019 kl. 12 – 14 

Med 4 spændende kunstnere indledes Galleri Arta22 sensommerens udstilling.

 

Serigrafi og kunstprint Birgitte Hansen

Birgitte Hansen arbejder i stramme geometriske rytmer, smukt afbalancerede og i forskellige trykteknikker. I nogle kompositioner er der tale om dæmpede farveskalaer, i andre en bevidst afsøgning af kontraster og sammenstillinger i stærke, rene farver. Birgitte er inspireret af COBRA-kunstnere som Richard Mortensen og Egill Jakobsen.

Birgitte arbejder med blyant, saks, skærepen og limstift, Billederne bygges op som papircollage, som efterfølgende bliver trykt i serigrafi eller kunstprint.

Bor og arbejder dels i Vestjylland og København, har i mange år arbejdet med billedkunst som underviser i kunsthistorie, tegning og grafik. Som udøvende kunstner er Birgitte autodidakt

www.paperart.dk

 

Sten skulptør Helge Markussen

”Vi lige røre ved dem”, …. og det skal vi da også, for at få den fulde sansemæssige oplevelse af Helge Markussens stenskulpturer.
Ved første øjekast kan værkernes bløde former se ud som om de er lavet i et plastisk materiale, men når hånden rammer er vi ikke i tvivl.
Skulpturernes forskellige overflader fører os gennem skiftende sanseindtryk og temperamenter, med super glatte, ru, noprede og rytmisk rillede strukturer.

Helge Markussen var slet ikke bekendt med sit eget talent som skulptør. Men ved en workshop på Kunstskolen på Musicon fik han skabt en fedtstensskulptur der fascinerede andre og overraskede ham selv. Det var her stenen gik ham i blodet. Både i granit og diabas.

I formgivningen forholder Helge Markussen sig meget eksperimenterende. Han er i god dialog med sin sten.

 

Civ.ing. og billedkunstner Niels Thune Højberg

Malerierne udtrykker enten et abstrakt landskab eller tanker omkring menneskelivet i stort og småt, såkaldte spekulative billeder, hvor komposition og farver vælges inden for ideens rammer.

Undervist af malerne Gerda Swane, Inge Smith Hansen, Jette Botschinsky og Benny Aage Møller, samt på malerskole i Tyrkiet.

Medlem af kunstnersammenslutningen FUGA, Frederiksberg Kunstnerlaug og Rørholmsgade-kunstnerne.

www.hoejberg.name

 

Billedkunstner Rikke Thorndahl

Rikke startede med at male i 2015, hun er autodidakt, har læst meget om farvebrug og effekten af lys og skygger, har altid tegnet meget, og i det hele taget været kreativ på forskellige områder, men det var først, da Rikke tog beslutningen om at male, at hun fandt sit ståsted og interesse.

Rikke ønsker at skabe følelser og genklang i værkerne, kan lide at kombinere naturalismen med det abstrakte.

 

Næste udstilling, fernisering lørdag d. 7. september 2019:

Maja de Hemmer (Maleri)
Steffen Faisst (Maleri)
Kirsten Christensen
(Maleri)