Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/arta22.dk/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Nyheder - Galleri Arta22

Nyheder

Fernisering d. 3. oktober 2020

Ilona Fero (maleri)
Mads Ejrnæs (maleri)
Jette Jul Stenbæk (skulptur / pileflet)

Fernisering d. 3. oktober 2020 kl 10-14, hvor kunsterne præsenteres kl 12.

Galleri ARTA22 har nu efterårets udstilling med 3 spændende unikke gæste kunstnere, med meget forskelligt udtryk, det er det ARTA22 gerne vil, vise alle spektre indenfor kunst hvor alle er velkomne til at kigge forbi, få ny inspiration, en ny oplevelse hver gang der bliver skiftet udstilling. Galleriet har også i dette år haft den glæde at kunne vise unge talentfulde kunstnere, et par af DRs portrætmalere har vist deres kunst og Wien har også været repræsenteret med en talentfuld ung billedkunstner, der blev fanget da landets grænser blev lukket mens han studerede kunst i København. Denne gang en kunstner der kommer fra Ungarn. Galleriet er altid åbent for at give nye talenter en chance til at udstille.

 

ILONA FERO

Ilona blev født i Budapest, Ungarn. Ilona er meget stolt af sine rødder,
bor nu med sin dejlige lille familie her i Nykøbing, sin mand og datter.
De bor nær naturen, hvilket altid har gjort et stort indtryk på hende.

Hun har en meget farverig fantasi, som kommer til udtryk i hendes malerier.
Elona startede på kunstskole i sit hjemland hvor hun lærte forskellige færdigheder men betegner sig som autodidakt i kunsterisk henseende, har haft mange oplevelser med kunsten igennem sit livs rejse indtil nu.

Rejser til mange forskellige lande har påvirket hende og åbnet hendes syn for nye aspekter og nye indtryk. At gå på opdagelse ad spirituelle veje er en vigtig del af hendes liv, hvilket også kommer til udtryk i malerierne. Har haft mange udstillinger i sit hjemland før rejsen gik til Danmark. Elona kontaktede os og fik en chance for at udstille sine malerier i galleri ARTA22. Elenora maler mest i arkryl, men udfører også grafik i forskellige størrelser på fuldt udspændt lærred..

 

MADS EJRNÆS

Født i Holbæk i 1963, opvokset i Lemvig, Vestjylland, uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus, efteruddannet webdesigner/redaktør og er autodidakt illustrator, maler, forfatter og fotograf. Passioneret fluefisker og ornitolog.

Maleri
Landskabet er hans motivverden. Indtryk samles på ture i det fri, indtryk som senere omsættes til landskaber, i varierende grad af abstraktion, hjemme ved staffeliet. Stort set alt maleri udføres med akrylfarve på hård masonit.

Illustrationer
Akvarel og blyant er de foretrukne redskaber til fugle og til naturstudier i det hele taget. Materialer der kombinere problemfrit og blok, blyant og akvarelæske kan indgå som standard udstyr i selv den mindste rygsæk.

Bøger
Indtryk samlet undervejs, indenlands eller i det store udland, tager også form som noter, skitser og tanker der flyder sammen og materialiserer sig som bøger. Foreløbig er det blevet til: ”Omkring fisk – Observationer fra året” og ”Fjeld og fisk – Dagbogsblade fra Grønland”

Mads Ejrnæs har netop “kappet fortøjningen” i Hellerup hvor han har boet og arbejdet de seneste 20 år og har slået sig ned i Odsherred, tættere på hovedmotivet, landskabet.

 

JETTE JUL STENBÆK

Kunsthåndværker og pilefletter, byder på en anderledes kunstoplevelse med skulpturelt flet og spændende brugskurve.

Jette Jul Stenbæk er kendt for store krukker og amforaer. De er flettet i en kraftig tæt teknik, der nærmest giver et keramisk udtryk. Fantasifulde kjoler og giner, der trækker på smilebåndet.

Hendes brugskurve bruges hver dag i mange hjem og bliver stadig mere populære i en tid, hvor vi ønsker at udfase plastik og bringe naturen ind. Alt bliver flettet i bæredygtig pil, dyrket i Danmark.

Kurvefletning er et af de ældste håndværk og i dag er der ikke meget der har ændret sig i processen med at fremstille pileflet. Til forskel fra andre kunsthåndværk såsom vævning og pottemageri, er fremstilling af kurve undsluppet den industrielle revolution, der findes endnu ikke en maskine der kan flette en kurv. Det er håndens arbejde. Man kan flette en pilekurv på mange forskellige måder og verden over er der uendelig mange teknikker og sorter af pil. Jettes mål er at være nyskabende og samtidig bevare håndværkets gamle teknikker og traditioner.

Jette har bl.a også flettet til Tivoli, mega fuglereder til naturlegeplads ved Lergravssøerne i Nivå og andre bestillingsopgaver.

 

Denne Fernisering som vi har set frem til, vil selvfølgelig tage hensyn til de nye regler med hensyn til antal besøg i galleriet, derfor er man velkommen til at kigge ind ml kl. 10-11.

Dog vil kunsterne først træffes fra kl. 12.

_

Næste udstilling:

November / december 2020
Fernisering lørdag d. 14. november 2020

Torben Nielsen (keramik)

 

Start typing and press Enter to search