Nyheder

Fernisering lørdag d. 15. februar 2020 kl. 12-14

Svend Juul (maleri)
Mette Pluszek (maleri)
Britta Ortiz (keramik)

What do you want to do ?

New mail

SÅDAN – så er vi i gang, nyt år ny udstilling, hver måned er der planlagt en ny udstilling i galleri ARTA22 og vi har fundet fine nye kunstnere som med glæde viser Deres kunst frem.

Som kunstanmelder Tom Jørgensen skriver i sin bog 101 kunstner, ”At der bliver flere og flere gode kunstnere i Danmark. Med gode kunstnere mener jeg mennesker, der kan kram”.

Netop dette er formålet med de skiftende udstillinger i ARTA22

 

Billedkunstner Svend Juul

Som maler har Svend Juul fået sin inspiration gennem et utal af rejser rundt i Europa med naturindtryk, samtaler, musikoplevelser, drømme samt hverdagens forskellige sanseindtryk, i glæder og sorger, samlet i malerier med spændende farver til glæde for beskuerne.

Men det er det daglige arbejde med udtryksmidlerne og eksperimenterne, der fører hen til det kunstneriske omfang og egentlige formåen.

Det er svært at skrive om andres malerier , men generelt er Svends udtryksmåde vel farverigt abstrakt expressionistisk. Svend Juul arbejder fortrinsvis i akryl.

www.svendjuul.dk

 

Billedkunstner Mette Pluszek

Mette er kunst og portrætmaler og maler alt fra naturalistisk/surrealistisk til abstrakt realistisk kunst. Hun har været aktiv kunstner i 20 år.

Mette maler portrætter af alt fra dyr til erhvervsfolk. Portræt opgaverne spænder bredt, som da Industriens Pension ønskede personlige julegaver til de ansatte. Det blev til 35 sjove, anderledes og glade blæk/ akvarel motiver udført ud af stikord fra den enkelte person.

Mette bliver ofte inspireret af mødet med mennesker og andre gange opstår hendes billeder ud fra en kraftig følelse, hun har haft. Kunsten provokerer, vækker tanker og sætter fantasien i gang.

I en tid hvor stort set alt bliver serveret for næsen af os og meget lidt overladt til fantasien, opfordres beskueren til at slippe fantasien løs og gå på opdagelse i dette univers af glade, farvestrålende, barnagtige og tankevækkende motiver. Hendes malerier har intet facit. Der ønskers, at det du ser, og det du oplever, er det endelige facit.

www.mettepluszek.dk

 

Keramiker Britta Ortiz

Siden ungdommen har det været en nødvendighed for Britta Ortiz at bruge begge hjernehalvdele for at kunne fungere optimalt i en verden, der for hende har været præget af rationelle og meget boglige færdigheder. Derfor har kunsten siden den tidlige ungdom været en livsledsager – mest af alt som udøvende kunstner i fritiden.

Ord er rationelle efter Brittas mening. Det betyder, at du kan styre ordene, og du kan om nødvendigt gemme dig bag ordene. Det kan du ikke, når du maler, tegner, arbejder med keramik eller på anden måde arbejder kunstnerisk. Kunsten skaber kontakt til nogle dybere lag i dig selv, og det er derfor her, du uden omsvøb kan udtrykke følelser og tanker hele ubevidst.

Britta Ortiz er en sand multikunstner, fordi hun elsker at lære nyt og hele tiden udfordre sig selv og de materialer og teknikker hun beskæftiger sig med. Teknikkerne beriger hinanden efter hendes mening, men samtidig prøver hun også at anvende de forskellige teknikker helt ud fra deres egne præmisser.

Keramikken er en af de kunstarter, som Britta Ortiz er begyndt at beskæftige sig med inden for de senere år. Om hendes keramik skriver kunstanmelder Tom Jørgensen i bogen ”101 kunstnere 2018” følgende:

”Britta Ortiz maler imidlertid også landskabsbilleder.

www.britta-ortiz.dk

 

Næste udstilling:

Fernisering lørdag d. 4. april 2020
Tom Asmussen (maleri)
Edel (maleri)
Flemming Jørgensen (skulpturer)

 

 

What do you want to do ?

New mail

Start typing and press Enter to search