Nyheder

Fernisering lørdag d. 1. juni 2019 kl. 12-14

Per Baagøe (Maleri)
Anders Peter Løvenwald
(Skulptur)
Emilie Ekwall
(Smykker)
Vibeke Saxtorph
(Akvarel)

Fernisering i Galleri ARTA22 lørdag d. 1. juni 2019

Indleder galleriets pinseudstilling med fantastiske spændende kunst Per Baagøe med sine skønne næsten abstrakte landskaber fra Rørvig og omegn. Skulptør Anders Peter Løvenwald, med fantasifulde skulpturer i messing og kobber, Skønne akvareller fra Vibeke Saxtorph også med abstrakte strøg, Sidst men ikke mindst guldsmed Emilie Ekwall, der er til stede i galleriet alle pinsedagene med et udsnit af sine smykker som hun gerne fortæller om.

 

Billedkunstner Per Baagøe

Med brede, kraftige penselstrøg maler Per Baagøe himlen og havet, kystlinjen og de afvekslende strækninger med skovtykninger, stier, klitter og kornmarker, som han omsætter til få, koncentrerede farvetoner og næsten abstrakte former. Det giver hans billeder den samme intensitet og dramatik, som man selv kan opleve, når man står ved kysten en blæsende dag og lytter til bølgernes slag, mens skyerne tordner forbi. Og dér – midt i alt det blå – kan det føles, som om man får et flygtigt glimt af uendeligheden. Jo mere man fordyber sig i hans farver og udtryk, jo stærkere står han frem, fantastisk levende med stor koloristisk oplevelse.

Ærlige billeder. Det er det første jeg tænker, når jeg tænker på Per Baagøes malerier. Ærlige billeder. Reelle, uprætentiøse, i personlig forlængelse af traditionen. I pagt med virkeligheden og i overensstemmelse med kunstnerens sind – og udsprunget af mødet mellem de to størrelser. Det er langt fra altid en selvfølge. Hos Per Baagøe er det mennesket der har en central placering i Per s motivverden – også når landskabet som ved denne kreds af malerier er tømt for det. Måske fordi længslen i billederne er så udtalt.

 

Skulptør Anders Peter Løvenwald

Anders arbejder i København og har udstillet siden begyndelsen af ​​2010’erne. Han bruger mest klassiske materialer som messing, kobber og jern. Anders har en udforskende tilgang til brugen af ​​metaller.

Mange af hans kreationer udfordrer seernes opfattelse af, hvordan materialer kan kombineres, bøjes eller svejses på hinanden. Han tænker på hans kreative proces som “kontrollerede eksperimenter”. De fleste af hans kunstværker udspringer af en personlig følelse. En fortolkning af musik, en personlig oplevelse eller noget han har set i naturen.

 

Digt om Anders Løvenwalds arbejde, tilgang og tanker

METAL

din rejse – fra ligegyldig tavs undergrund til min mulighed

enerådig og hård – mit livs modstand – mit livs mulighed

for andre er du bare en plade – for mig en mulighed

du er min blyant mit sprog – buk blank rund skarp kant

du bærer mine tanker, hemmeligheder

du er min indre stemme

min rejse

 

Guldsmed Emilie Ekwall

Emilie Ekwall gennemførte sin lærlingeuddannelse som guldsmed i 2012. Hun arbejder i sølv, hvidt og gult guld samt perler af forskellige stykker. Hendes design er enkel, baseret på præcise og elegante geometriske former. Hun værdsætter godt håndværk, og hun er derfor stolt over at sikre, at hendes smykker afspejler netop det.

Alt på Emilie Ekwalls arbejdsbænk er lavet fra bunden med kun udvalgte materialer. Udover at producere sine egne designs, laver hun også skræddersyede smykker, der opfylder kundernes ønsker og sammen skaber det drømmeelement af smykker, der er dækket af Emilie Ekwall touch.

 

Akvarel billedkunstner Vibeke Saxtorph

Vibeke Saxtorph eksperimenterer gerne med både materialer og udtryk og arbejder ofte minimalistisk, abstrakt og eksperimentelt. Lyset og de kraftige farver betyder meget i mine billeder og den stemning, de signalerer.

En fransk buldog med dens finurlige udtryk har fundet vej til nogle af mine billeder og vil gerne med på en rejse.

I andre billeder arbejder jeg med mennesker/figurer og forskellige sammenhæng de kan være i. Det kan være mennesket alene med sine tanker og følelser. Mennesker i grupper, der søger fælleskab eller mennesker på vej i byen eller som betragter i naturen.

I kunstbogen ”101 kunstnere 2018” skriver redaktør og kunstanmelder Tom Jørgensen bl.a. om mine billeder: ”Hvad enten det drejer sig om landskabsbillederne, figurbillederne eller en kombination af disse, er alle Vibeke Saxtorphs akvareller båret af en helt speciel stemning og atmosfære. En stemning, men bedst kan beskrive som koncentreret og inderlig”.

 

Galleri Artas egne kunstnere har også sammensat en ny udstilling, der også her viser en fantasifuld sammensætning af deres forskellige stilarter.

 

 

Næste udstilling:

Fernisering 6. juli 2019

Birte Claire Højberg (Maleri)
Evy og Jan Unger (Maleri)
Stig Jansen
(Maleri)
Lill Fugl og Merete T (Keramik)