Aktuel udstilling

Fernisering lørdag d. 16. februar 2019 kl. 12-14

Galleri ARTA22 viser igen et frisk pust fra den kunstneriske verden både med portrætter,  abstrakte malerier og pileflet.  Kunstnerne repræsenterer Holbæk, Sønderjylland, og Sjællands Odde. Alle med stor kunstnerisk bidrag til udstillingen.

 

Billedkunstner Karen Mølgaard

Jeg arbejder figurativt og nonfigurativt med maleri og tegning.

Mine foretrukne materialer er oliemaling og oliekridt på lærred og papir.

Men i nogen grad også med akvarel, kul, blyant, blæk og tusch på papir.

Lidt om min uddannelse:
I perioden 1994 til 2008 har jeg periodevis modtaget undervisning på Aarhus Kunst akademi. Ligeledes har jeg deltaget i undervisningen på Skolen for Kunst og Design i Aarhus. Siden 2009 har jeg modtaget vejledning af maler og grafiker Lene Theiss via et årligt kursusophold i Skagen.

Jeg er præsenteret i bogen ” 101 Kunstnere 2015 ”, hvor jeg redegør for min motivation og glæde ved at arbejde med billedkunst.
Præsentationen kan læses på min hjemmeside.

På det sidste har vores vejr, vandet og vinden, været i fokus for min inspiration.  Vi taler om vores vejr, vi lever i det, og vi iagttager, hvad vejret på vores klode betyder for os og vores omgivelser. Noget er i forandring og dette noget er meget spektakulært, men også ændringer på godt og ondt.

Som noget nyt arbejder jeg også med poesi.
Jeg forsøger at finde en overgang fra poesiens sprog til dets mulige maleriske udtryk.

www.kamol.dk

 

Billedkunstner Peter Fuglsang

“Jeg er vild med mennesker og derfor maler jeg dem”. 

Dette kunne godt være titlen på bogen om min passion for at male. Jeg maler nemlig aldrig andet end portrætter af mennesker i forskellige situationer og rum.

Mit navn er Peter Fuglsang. Jeg er 57 år og er bl.a. uddannet lærer. Jeg er selvlært billedkunstner og bosat i Holbæk, hvor jeg har mit atelier.

Jeg har malet de sidste 12 år og har siden starten haft en særlig kærlighed til ansigter og den menneskelige figur.

Jeg bliver inspireret og fascineret af et udtryk, en udstråling, et smil, en eller flere rynker eller en fortællende kropsholdning. Menneskets styrke, svaghed, passion og livshistorie fænger mig og det søger jeg at formidle i min kunst.

Jeg arbejder gerne i serier, hvor jeg tager udgangspunkt i et afgrænset tema.

www.peterfuglsang.dk

 

Pileflet v/ Jette Jul Stenbæk

Vinden raslede sommerligt i de store gamle piletræer omkring branddammen ved mine bedsteforældres gård, da jeg blev født først i 1960´erne.

De gamle store piletræer gav materiale til hyttebyggeri ved branddammen og mange andre lege i min barndom. Naturen kom ind under huden, men ingen havde tænkt at netop pil, skulle komme til at fylde så meget i mit liv.

I 2007 kom jeg så endelig på mit første kursus i pileflet.

Jeg havde i nogle år kendt Jette Kondrup fra Frederikssund flettekreds og beundret hendes flotte kurve.

Jeg købte bøger om flet og opgav. Flere bøger, værktøj og pil blev købt, men tålmodigheden var stadig ikke stor med det genstridige materiale. Kurvene blev stadig skæve.

Vendepunktet kom da jeg opsagde mit radiografjob og bestemte mig for at leve en mindre stressfuld tilværelse. Nu skulle mit liv fyldes med noget andet.  Best af alt startede jeg på Agnete Diemer kurvemagerskole på Bjørnø.

Agnethes Blide væsen og store pædagogiske evner fik blødgjort mine bevægelser og jeg begyndte at bestemme over pilen. Trods flere skæve kurve voksede smukke kurve ud af mine hænder. Hver gang jeg fik pilen i hånden voksede roen.

Pilen var gået i hjertet.

Næste kursus var med Bent Winkler som underviser, Bent ruskede i alle regler, tilsatte farvet pil, fantasi og kaos. Alle disse kurser har flyttet mig i mange retninger.

www.jettejul.dk