Aktuel udstilling

Galleri ARTA2 efterårsudstilling Fernisering d. 7. september 2019 12-14

Med fire fine forskellige kunstnere, malerkunst, foto og træ. 

 

Akvarel Kirsten Christensen

Som autodidakt akvarelmaler har Kirsten fundet glæden ved at male akvarel.

Efter 42 år i pengeinstitutbranchen valgte hun at gøre akvarelmaling til sin store hobby og et weekendkursus satte gang i processen, som siden er fulgt op med kurser i ind- og udland.

Bl.a. har hun flere gange været på kurser i et akvarelcenter i Dalarna, hvor undervisningen blev varetaget af forskellige internationale kunstnere.

Kirsten er meget inspireret af naturen i og omkring sig, og især de mange år familien har tilbragt i vort nedlagte torp i Sverige og 4 års arbejde i Grønland præger hendes billeder. Men naturligvis har også naturen her i det dejlige Odsherred og ferieturene til Samsø givet inspiration til dejlige billeder.

Kirsten maler meget naturalistisk og elsker at lade vandet arbejde med farverne på papiret, vel vidende at hun aldrig kan være sikker på hvad resultatet bliver. Kirsten anvender flere forskellige akvarelteknikker og arbejder altid meget med lyset, kontrasterne og dybden i billederne.Til sine billeder anvender hun altid papir og farver af høj professionel kvalitet.

www.akvarel-kirstenc.dk

 

Foto Steffen Faisst

Som biolog og naturfotograf prøver Steffen at dokumentere de små detaljer ud i naturen, som ofte overses, og som kan få en helt ny betydning hvis taget ud af deres naturlige kontekst. Er især fascineret af vand, et medie som er i konstant bevægelse, og som kan tage et utal af former og farver afhængig af vinden, sollysets indfaldsvinkel, farve og struktur af bunden.

Vandet skaber hele tiden kunstneriske mesterværker, som ofte er for småt og for kortvarig til at de kan beundres under en strandtur. Derfor prøver han at fange disse mesterværker ved at fryse momentet i et nærbillede, for at vise beskueren den abstrakte og ekspressionistiske kunst skabt af naturen.

Men naturen byder på mange andre aspekter, der inviterer fotografen til at isolere og fremhæve den gemte skønhed af vores omgivelser. Derfor fokuserer hans fotografier også på andre motiver ud over vand.

I sine kompositioner er elementerne taget fra naturen for at give en abstrakt kontekst, som dog medtager den naturalistiske beskrivelse af objektet. Men kompositionen går ud over den rene beskrivelse gennem det foretagne udvalg, gennem forstørrelse såvel som afgrænsning.

Steffen Faissts billeder er – med nogle få undtagelser – taget i den nordvestsjællandske natur.

www.water-photography.dk

 

Trædrejer Arne Nielsen

Arne Nielsen har drejet træ i mere end 20 år Arne har et fantastisk blik for hvad træet indeholder, det spændende ved at dreje i træ er at opdage, hvad der i et glimt gemmer og materialiserer sig i et stykke træ, når det snurrer på drejebænken.

Han er vild med at dreje og kan slet ikke lade være.

Arne ser sjove muligheder ved revner og de naturlige sprækker der er træets natur.

Træsorterne er hovedsageligt danske, men også udenlandske sorter finder vej til drejebænken.

Der bliver drejet både brugsgenstande og udsmykningsgenstande i form af meget smukke unika arbejder, der ved udformning og den smukke forarbejdning er helt specielle.

Specielle opgaver udføres på bestilling.

www.facebook.com/woodturnerscave

 

Billedkunstner Maja de Hemmer

Maja de Hemmer boltrer sig i både figurativt og non-figurativt maleri, og især i feltet midt imellem. Altid med mange transparente lag, altid med lyset i fokus. Maja de Hemmer kan lide at arbejde med de rene farver, fordi det giver glæde, og idet de lægges ind over hinanden forstærker eller dæmper de hinanden.

Malerierne er meget gennemarbejdede og med lang tids forberedelse. Ofte ændrer maleriet sig undervejs, som kunstneren og værket får talt sammen og dialogen resulterer i noget nyt. I hvert maleri er en historie. Her er ingen masseproduktion, men fordybelse. Fordybelsen i maleprocessen er en forudsætning for kvalitet. Derfor er der også stille i atelieret, når Maja de Hemmer arbejder, ingen smalltalk, men ofte musik, som støtter den stemning, hun arbejder ud fra.

Inspirationen er ofte fordybelse i naturen, iagttagelser, skitser, men kan også være menneskesindets op- og nedture. Naturens tendens til at danne mønstre er en kilde til glæde og forundring, hun ikke kan holde op med at studere. Det afspejler sig i malerierne som strukturer, fx som linier, skæve vinkler, som sten der sprækker.

Maja de Hemmer er uddannet arkitekt med speciale i lys, og har brugt det meste af sit liv på at undervise i kreative fag som tegning, maleri, billedsyning og foto. Hun har uddannet sig indenfor maleri på kunstskolen Odsherred hos Palle John Nielsen og Åse Fink og i billedsyning hos Annie Hedvard og Solveig Refslund.

www.dehemmer.dk