Aktuel udstilling

Fernisering d. 6. juli 2019, med 5 meget forskellige kunstnere af forskellig karat, hver især med stor fantasi og farveglæde, både i keramikken billedkunsten og fotoerne.

Kunstnerne beskriver her deres kunst.

 

Keramiker Lill Fugl

Maleri og keramik har i mange år været omdrejningspunktet i min tilværelse, men i de senere år har keramikken, på grundlag af mange kurser på højskoler og lokale keramikere, taget over.

Min inspiration henter jeg ofte og gerne i eventyret, mytologien og gamle kulturer. Mine skulpturer er stentøjsler, som stilistisk bevæger sig mellem klassisk naturalisme og et abstrakt udtryk med et tvist. Raku-teknikken, som jeg ofte anvender, er en japansk-koreansk brændeteknik med rødder i te-ceremonien, og kan spores tilbage til 1500-tallet.

Jeg har i foråret udstillet på den censurerede VK udstilling i Holbæk med tre antagelser og deltager indtil starten af juli i temaudstillingen ‘Alice in Wonderland’ på Lizas Gallery i Stege på Møn. Yderligere udstillinger fremgår af min hjemmeside www.lillfugl.dk

Keramiker Merete Taagaard

Jeg har “leget” med ler i snart 12 år. Mine værker er for største delen BASTARD-keramik – absolut  unika.
Jeg arbejder mest med “mixet” ler og glasurer og holder af at lade følelserne råde, lige som abstrakt-maleren, “skævt” og “skørt”.
Jeg laver aldrig det samme to gange, det kan ikke lade sig gøre og det er netop dét, der gør hele processen udfordrende og spændende.
Jeg elsker desuden at dekorere mine værker i skønne farver, så de enten harmonerer eller giver modspil til det enkelte værk.
Jeg henter min inspiration fra naturens former og farver.

Det meste af min keramik  er RAKU brændt. En simpel måde at brænde på, som jeg synes give dybde farver og smukke overflader.

For tiden arbejder jeg hovedsageligt med Totempæle og haveborde til udendørs brug. Jeg laver naturligvis også indendørs ting, som for eksempel fade, krukker og figurer.

Mine haveborde  kan stå ude hele året og  det samme gælder mine Totempæle . Har man lyst til selv at kombinere sin egen Totempæl, sælger jeg løse ringe, som med lethed kan tilføjes eller udskiftes med de eksisterende. På den måde kan der igen og igen opstå helt nye kombinationer og farvespil. Det er også muligt at bestille personlige ringe med navn eller husnummer m.m.

 

Billedkunstner Stig Jansen

Jeg er udlært hos Rørvig kunstneren Olox i perioden 1992 til 2002.

Jeg har fra 1992 og frem til nu i 2019 haft ganske mange udstillinger. Både sammen med min læremester og alene. Både offentlige udstillinger og inviterede en dags udstillinger i private hjem.

For tiden arbejder jeg mest med at lave collager af ting og sager, jeg finder på gaden. Meget af det, der ligger og flyder på gaden, er blevet slidt smukt ved gennem lang tid at blive trådt på, regnet på eller kørt over af bildæk, og disse små ting er inspirerende og sjove at bruge i mine små collager.

Til sidst mangler bare et glansbillede af et dyr til at “bebo” dette landskab af affald og slidte ting. Glansbilledet laver en indgang til billedet, forbinder beskueren følelsesmæssigt til det abstrakte. Det er, hvad jeg med glansbilledet af et dyr forsøger at gøre.

Jeg synes, at det virker, og at det gør billederne sympatiske og nærværende

www.stigjansen.dk

 

Billedkunstner Birte Claire Højberg

Billedkunstner, undervist af Gerda Svane, Per Engelmann og Benny Aage Møller, født og opvokset i Odsherred.

Med rod i ekspressionismen sættes form og farve i højsæde. Der males ud fra egne oplevelser, drømme og fantasier med stor vægt på koloristisk balance og skønhed.

Emnerne er oftest kærlighed, som regel udtrykt ved det kvindelige aspekt, idet det smukke kropssprog på en gang udtrykker ro og værdighed og samtidig en uforklarlig, kraftfuld udstråling.

Der fornemmes en drømme og poesi-verden som baggrund for motiverne, hvor der opstår en fin farvesprødhed med en smuk dyb glød som resultat af de harmoniske blandede farver.

 

Fotograf Jan Unger

 • UngerArtPhoto Jan Unger
 • Årets Pressefotograf,   Victor Prisen,  Årets reportage billeder
 • Billedbøger udgivet i Danmark/Tyskland/Japan
 • Udstillinger ind- og udland
 • TV reportager
 • Emeritus/Fotochef/Redaktionschef

Udstillinger:

 • HC Andersen Festival, Odense censureret udstilling 2017
 • Politikens Hus 2017.
 • Kunst for Alle, Lokomotivværkstedet 2017
 • Æglageret, Censureret 2018
 • Kunst på slottet 2018
 • Muskelsvindfonden 2019, Frankrig, Tyskland,
 • Nykøbing Gallerie 22,  2019
 • RÒs Torv Roskilde juni19, Lundbeck juni19 m.fl. 2019

ORD OM BILLEDER:

“Den fælles virkelighed er overfladen”. Det du ser, se det igen. Aften, nat, sol, regn, storm. Det du så først, er helt forandret. Sprøde eller stærke farver, alt efter lyset og tiden. Noget du ser der er trist, kan godt løfte dig følelsesmæssigt. Et strejf af lys, en farve, et glimt.

Det at fastholde et motiv er ikke hele virkeligheden. Du kan se farverne glide ud, lukke sig, små ting står i de flydende farver. Der er langt mere. Følelser som på ny dukker op. ”Du ser virkeligheden her og nu, et øjeblik, næste øjeblik skrider alt. Kaos, tilstand af total uorden eller forvirring, afstand, farver, detalje – en drøm“.

Billederne skal videreformidle en følelse og ikke kun fastholde.