Aktuel udstilling

Det sker i Galleri ARTA22, opstart med julen i højsæde.

Fernisering lørdag d. 17 november 2018 kl. 12 – 14.

 

Præsentation af keramiker Jane Kantsø, Danmark

Jane Kantsø præsenterer sig således:

Jeg er født i 1958 i Vordingborg, i Danmark. I hele min barndom har kunst haft en særlig plads og betydning, fordi begge mine forældre er (og var) udøvende kunstnere. Min mor var væver og min far er billedkunstner, som har udstillet over det meste af verden.

Det har dog været keramikken som har appelleret til mig. Ler er et af naturens råstoffer, som har formes med de bare hænder – i utallige variationer. Jeg har altid skabt værker med mine hænder – i stof, garn, dej, grene…

Først for ca. 15 år siden blev det muligt for mig at arbejde med ler. Jeg fik mit eget værksted.

Jeg bor på landet, midt i naturen og min inspiration er præget af det organiske. Tingene skal leve, de skal indeholde en skrøbelighed eller en robusthed eller begge dele på en gang. Elementer som alt levende indeholder. Jeg arbejder med højbrændt keramik, stentøj- og porcelænsler.

Jeg har udstillet flere steder i Danmark siden 2012 og i 2017 blev 2 af mine værker antaget på Charlottenborgs forårsudstilling i København. Kunsthal Charlottenborg anses for at være et af de vigtigste og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa.

I 2018 har jeg udstillet på Galleri Arta 22, Nykøbing Sjælland, Helligåndshuset på Strøget i København og Hvidovre censurerede udstilling. Over årene er det også blevet til 3 fællesudstillinger sammen med min far, hvilket har inspireret mig meget.

I 2019 vil jeg være at finde i kunstbogen ”101 Kunstnere”, som er udgivet af kunstanmelder på Jyllands-Posten Tom Jørgensen.

www.janekantsoe.dk

 

Præsentation af Billedkunstner Tom Asmussen

Tom Asmussen blev uddannet som tegner og grafiker på Tegne- og Kunstindustriskolen i 1966. Efter en karriere indenfor marketing, grafisk- og udstillingsvirksomhed har han i de seneste år givet sig hen til billeder i oliepastel og akryl med motiver fra Rørvig og nærmeste omegn.

Ved siden af Rørvig malerierne udstiller Tom Asmussen motiver fra grøftekanten – gerne naturalistiske med et abstrakt anstrøg.

”Vinter i Rørvig” og ”Julens blomster”  – to billedserier af Tom Asmussen

Tom Asmussen er naturalist. Og glæden ved de nære, dagligdags, gratis glæder er hans motivverden. Udstillingen hos Galleri ARTA22 viser Tom Asmussens store interesse for livet, lyset og farverne i de motiver, som gennem et par generationer har fængslet en lang række kunstmalere i Odsherred.

 

Galleriets egne kunstnere præsenterer også deres sidste nyheder, som består af abstrakte malerier af Anne Raun og Jytte Andersen, landskabsmalerier af Kurt Jægerbark, æblemalerier og skulpturer af Methea Gravesen, papirklip billeder og papirklipdekorerede æg af Edel Jørgensen..

 

Ferniseringen er præget af festlig optakt til den forestående jul, igen med lidt godt til ganen og hyggelig stemning, sammen med alle udstillende kunstnerne.